Torsdag 17. august kl. 15.00
Indbinding af ”Det nye Testamente”

Denne hyggelige tradition hvor vi hjælpe hinanden, med at indbinde det nye testamente til de nye konfirmandhold, gentager vi selvfølgelig også i år. Vi håber mange har lyst til at give en hånd med, så der også er god tid til at drikke eftermiddagskaffen undervejs. Det vil ske i Præstegården Søndergade 33

Torsdag 24. august kl. 15.00
Præstegården Søndergade 33
Studiekreds om Hannah Arendts bog Menneskets vilkår.

Den politiske filosof Hannah Arendt (1906-1975) har de senere år fået fortjent opmærksomhed. Hun stammer fra Tyskland, men måtte, også som ikke troende jøde flygte. Hun bosatte sig i New York, hvor hun blev en anerkendt forsker. Hun er kendt for begrebet Ondskabens banalitet, for at være modstander at totalitære styreformer, og ikke mindst for at gennemtænke, hvad det vi siger at være menneske. Hvorfor vi er her, og hvad betingelserne er, for at livet og verden kan hænge sammen.
Vi vil give os god tid og helt bogstaveligt læse bogen sammen, så vi stille og roligt kan arbejde os ind i den måde at tænke på, og derfor kan alle være med. Vi begynder som altid med eftermiddagskaffen.

Lørdag 26. august kl. 10.00
Børne- og familievenlig dåbsgudstjenste

Det er en stor glæde, hver gang vi holder dåb, og det smitter af på gudstjenesten, hvor vi synger de kendte salmer og giver plads til, at børnefamilierne er med på deres egne betingelser. Gudstjenesten varer ca. en halv time.

Torsdag 31. august kl. 15.00
ræstegården Søndergade 33
Læsehestene

Denne sæson læser vi Merete Pryds Helles slægtsroman Folkets Skønhed. Den begynder på Langeland i 1930’erne, der hvor fattigdommen er mærkbar, og vi følger familiernes udvikling mod bedre tider. Det er en bevægende meget velskrevet roman, der vandt De gyldne Laurbær i 2016. Vi gennemgår romanen i fællesskab, men vil man helst nøjes med at lytte, er man også velkommen. Vi begynder som altid med eftermiddagskaffen.

Søndag 17 september kl. 15.30
Koncert i Otterup Kirke med "Braoinin"

"Braoinin” er et nyt frisk pust på den danske folkemusikscene!
"Braoinin” optræder i mange sammenhænge fra folkeklubber til Kirkekoncerter.
”Braoinin” er gammelt og nyt i forening!
Vi spiller musik fra Irland og Skotland, og supplerer indimellem med ny musik med afsæt i traditionen – oftest skrevet af gruppens arrangør Carsten Rosenlund. I vores repertoire kan der også findes enkelte numre fra andre keltiske områder, som Bretagne og Galicien.

Vores instrumentarium er karakteristisk for keltisk musik – og består af: Whistles, irsk harpe, guitar, sang, bodhran (irsk tromme) bones, keyboards, bas og smallpipes (lille, stille sækkepibe).

Vores særkende er et farverigt og afvekslende repertoire, der spænder fra livlig og kraftfuld dansemusik til drømmenede, stemningsfulde melodier.
Vores sange er et kapitel for sig, der rummer både stærke traditionelle- og nye spændende sange, fra ”singer/songwriter”
Repertoiret, vores tone, og personlige arrangementer, giver os vores eget unikke lydbillede.

Gruppen begyndte at spille sammen tilbage i 2009, i Musikskolesammenhæng, men er nu gendannet som regulær folkemusikgruppe med en besætning, der spænder over flere generationer.

Søndag 1. oktober kl. 10.30
Høstgudstjeneste og udflugt

Turen gå til Fyns eneste rundkirke.

Efter Høstgudstjenesten vil der være et mindre traktement i menighedshuset, og bussen holder klar kl. 12.45 uden for menighedshuset, for at kører os til Horne kirke, hvor der vil være en guidet rundtur. Kirken er en del af den oprindelige bygning fra Kirkebyggeriets storhedstid i 1100-tallet, kirken blev formentlig bygget i Valdemarenes storhedstid.

Senere blev kirken en del af Herregården Hvedholm, hvis ejer satte sit præg på kirken, såvel ude som inde. Efter rundvisningen går turen til Resturant Skovlyst hvor der venter kaffe med lagkage, herefter går turen tilbage til Otterup, hvor der forventes ankomst kl ca. 18,00.

Det koster 100 kr. at være med, vi har alle pladserne i en bus til rådighed, og pladserne bliver afsat efter først til mølle princippet.

Sidste frist for tilmelding torsdag 14. september, og det sker ved at skrive sig på listerne, der ligger i Menighedshuset og i kirken, eller til Erik Frank tlf. 28 90 42 88, mail: erik28904288@gmail.com

Minikonfirmandundervisning

I Otterup kirke tilbydes der minikonfirmandundervisning for de børn, der i skoleåret 2017-18 går i 4. klasse.
Undervisningen foregår dels i Otterup kirke dels i Menighedshuset ved siden af kirken. Vi mødes og slutter i Menighedshuset Bakkevej 2 A.
Undervisningen er på følgende otte tirsdage kl. 15.15-16.45:
22. august, 29. august, 5. september, 12. september, 19. september, 26. september, 3. oktober og 10. oktober
Den 10. oktober afsluttes med en gudstjeneste kl. 17, hvor alle er velkomne.
Minikonfirmandundervisningen sigter mod at give børnene et begyndende indblik i, hvad kirke og kristendom er og at give dem fortrolighed med kirken. Undervisningen varetages af sognepræst Astrid Kirk Paludan og organist Kåre Duhn. Det er gratis at deltage.
Tilmelding:
Tilmelding til minikonfirmandundervisning og henvendelse med spørgsmål rettes til sognepræst Astrid Kirk Paludan enten på e-mail: aski@km.dk eller tlf.: 51 64 51 78. Tilmeldingsfristen er 14. juni.
Husk at oplyse barnets navn, skole, klasse, samt forældres tlf.nr og e-mail adresse ved tilmelding.

Kor for børn og unge hver torsdag eftermiddag

Der er kor for sangglade børn i alle størrelser hver torsdag i menighedssalen.

Ring eller mail til organist Kåre Duhn: 22 98 10 52, E-mail: kduhn@city.dk for mere information.